Kubas socialistiska demokrati…

… kommer att hålla långt. Så även efter Fidel Castros bortgång!

Läs och begrunda… hemifrån Sverige om den avlägsna men icke desto mindre omtalad ön i Karibien!

KUBAS FRAMTID Västmedier älskar att ifrågasätta Fidel Castros hälsa, samtidigt som Kubas demokratisystem demoniseras. I verkligheten är öriket världsledande inom utbildning, hälsovård, jämställdhet, social trygghet och ekologiskt jordbruk. När Fidel Castro dör kommer kubanerna sörja djupt – men deras socialistiska samhälle kommer inte att bryta ihop, skriver Eva Björklund från Svensk-Kubanska Föreningen.

http://debatt.svt.se/2012/10/24/socialismen-pa-kuba-kommer-att-overleva-fidel-castros-dod/

Så är det bara!!!

 

Chomsky och den arabiska våren!

Salve hjärtevänner och MMM-läsare!

Har inte varit med på ett tag nu. Men jag har kommit åt ett bloginlägg som kan vara intressant. Jag tycker att det är både aktuellt, upplysande och avslöjande. Visst kan människor ändra sina åsikter. Alla kan tro på något som sedan visar sig vara felaktigt…

Som jag brukar skriva… läs och begrunda!

Vad Chomsky sade om den “arabiska våren” i maj 2011

Här en liten söndagsfilm där Noam Chomsky talar om USA:s ställningtaganden vad gäller diktatorer:

Noam Chomsky: “The U.S. and Its Allies Will Do Anything to Prevent Democracy in the Arab World” (utlagd 11/5 2011)

http://www.alba.nu/motvallsbloggen/?p=11949

En man med idéer värda att lyssan på, tycker jag!

Vi hörs!

Budget och välfärd hör faktiskt ihop!

Salve hjärtevänner och MMM-läsare!

Nu är budgetsdiskussionerna igång och det är verkligen värt att gå in och se på (o)skillnaderna mellan vissa och se villka som verkligen skiljer sig från mängden. Järva politiskt ekonomiska åtgärder är det som behövs. Vi har varit med om drygt 6 år av en borgerlig politik som bara har lett till ökad arbetslöshet, framför allt bland ungdomar. Vi har upplevt åtgärder som har lett till att de som har mest fortsatt har fått mer (som sänkning av bolagsskatt) medan de som redan ligger har blivit fortsatt slagna så att de inte kan resa sig (ökade A-kassa avgifter, jobbsökning i obefintliga jobbbanker). Och för de få jobb som finns är det inte kvalificerad arbetskraft för…

Alltså är det något som inte riktigt fungerar. Den enkla formeln fler i arbete ger mer stabilitet, mer pengar i statskassan och därför också ökad välfärd har man inte riktigt svarat för eller arbetat för att genomföra, ser det ut som! Centralisera mera, öronmärk och rikta mer pengar mot utbildning, äldreomsorg och vård. Agera mer centralt från regerings sida mot att få viktiga samhällstjänster rätt betalda så att professionella och kunniga människor inte nehöver tänka på att fly landet (t.ex. sjuksköterskor) eller inte längre vilja arbeta i sin bransch (t.ex. lärare).

Vad göra med den människonedvärderande Fas 3 till exempel, tror ni? Vad göra med lärartätheten som bara minskat och minskat och där lärarna dessutom har fått mer och mer administrativa uppgifter att genomföra, anser ni? Vad göra med den ökande bostadsrättsomvandling som egentligen allt färre har möjlighet att bo i, tycker ni?

Ja. Det är många obesvarade frågor från en sexårig regering. Som sagt behövs det järva tag i dessa frågor. Det finns pengar. De måste bara fördelas på ett rättvisare sätt. Läs gärna här http://jonassjostedt.se/2012/10/en-budget-for-rattvisa-och-arbete/#comments och jämför med andra förslag som http://www.moderatvg.se/fokus-pa-barn-unga-och-aldre-i-moderaternas-budgetforslag-for-2013/ eller http://www.socialdemokraterna.se/Media/nyheter/Budget-2013-Fler-jobb-for-Sverige/.

Jag vill gärna se förändringar. Som det ser ut idag kan det inte fortsätta och det behövs ganska radikala och järva förslag för att förändra i dagens läge. Håller ni inte med?

Ha det så bra som det går att ha idag! Vi hörs i princip när ni vill!