Kraftig demonstration

Salve hjärtevänner och MMM-läsare!

Som fortsättning på förra inlägget kommer jag att låta bilder tala för sig. De kommer från manifestationen som SFI-elever i Malmö genomförde i tisdags mot att de nu får byta skola till helt nya.

De marscherade från Stortorget till Stadshuset och överlämnade till Andreas Schönströms politiska sekreterare drygt 2800 underskrifter och 70 brev som protest. Tyvärr var hela kommunledningen bortrest den dagen. De får ta del av det när de är tillbaka. Hurra för studenterna som vågade organisera sig och gav sig ut för att protestera och skandera sin rätt att själva välja sina skolor.

Så såg det ut:

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Nu lär en process ha startat då upphandlingens beslut har överklagats av de förlorande parterna och moderaterna har föreslagit ett nytt valfrihetssystem.

http://www.sydsvenskan.se/malmo/sfi-upphandling-overklagas/ (SyD)

http://www.skanskan.se/article/20131008/MALMO/131009285/1004/-/sfi-elever-i-protest-mot-nya-utbildare– (SvD)

Det finns hopp om förändringar…