Strejken som en politisk vändpunkt

Salve MMM-läsare och hjärtevänner!

images385WNCF5

Jag kan inte låta bli att skriva något om den nuvarande strejken på Öresundstågen. Det är intressant att observera att det är den första strejken på en lång tid. Alltså är det första gången på länge som arbetare som känner sig obekväma eller hotade av sin arbetssituation, utnyttjar sin demokratiska rätt att visa sitt missnöje, dessutom med en stor majoritets stöd. Märk väl att även resenärerna, trots svårigheterna som detta innebär, stödjer strejken.

https://www.facebook.com/FortsattStrejka

Trots det så går Folkpartiets Carl B Hamilton och har ansikte att säga att strejkrätten måste begränsas. Herr Hamilton har glömt att, som det kommer att visa sig så småningom, denna strejk inte bara är representativ för Veolias anställda på Öresundstågen utan också för tusentals andra anställda i andra företag som under trycket av liknande förutsättningar har sett sin anställningstrygghet minska.

http://www.etc.se/inrikes/carl-b-hamilton-fp-begransa-strejkratten

Det som jag menar så småningom kommer att visas är att sympatiåtgärder av den typ som det är sagt att det ska vidtas i Stockholms område också kommer att utvidgas till andra områden som drabbas av regeringens galopperande privatiseringsvåg där upphandlingar bara har florerat utan kontroll och uppföljning.

Möjligen har Folkpartiet och med det också Alliansen glömt vad som håller på att hända med vården, äldre omsorgen och skolan men en bra stor majoritet av folket har inte gjort det. Det är dags att sätta stopp för det. Heja SEKO, håll ut. Det finns ett stort stöd och så länge det inte finns någon rimlig lösning kommer de flesta av oss stödja åtgärderna. Mer sympatiåtgärder nu!

seko