Om fattigdom i Sverige

Salve MMM-hjärtevänner och läsare!

2014-04-28-tv4-nyhetsmorgon-x

Många har säkert redan sett och lyssnat Lena Kronberg prata och skriva om fattigdom i Sverige idag, men jag vill ändå slå ett slag för spridningen av vettiga människors inslag i samhällsdebatten!

http://kronbergskrattarochler.wordpress.com/2014/04/28/om-fattigdom-jag-i-tv4s-nyhetsmorgon/

Hennes krönika finns här att läsa…

http://omlinemagasin.se/2011/06/15/fattig-pa-dagis/

Angenäm läsning!

Vi hörs snart igen!

 

 

2 thoughts on “Om fattigdom i Sverige

  1. Hej!

    Jag vill hemskt gärna lyfta fram fattigdom på grund av ekonomiskt våld. Boken Att köpa sin frihet, av Sophia Lövgren, släpptes den 23 april. I den intervjuas 10 st kvinnor om ekonomiskt våld som en del av annat relationsvåld. Själv har jag väntat på min bodelning efter ett långt äktenskap i fem år. Under tiden har jag trakasserats ut från mitt hem med hjälp av falska angivelser från min exman och hans numera nya partner. För att skydda mig har jag tvingats flytta till annan ort, trots att jag har rätt att bo kvar i vår bostad tills bodelning har skett. Samtliga inblandade myndigheter, är som jag ser det, med och medverkar till vår utsatta situation och det faktum att vi mer eller minder är både hemlösa och ekonomiskt utblottade, på grund av min exman, som är förmögen, och som inte vill bodela. Trots att det är lag på bodelning i Sverige. Förrättaren som skall förrätta bodelningen har fått 75.000:- av mig men det händer inte mycket i bodelningen som snart har pågått i fem år. Ingen i media bryr sig. Hälsningar Margareth Hagberg 073-5768737

  2. Hej Margareth!
    Och stort tack för din kommentar och ditt bidrag. Jag skulle gärna se att du skriver en recension av boken och gärna också lägger en bild på omslaget. Det är också ett bra sätt att få sprida idéer och tankar kring det man vill framhäva. Personligen har jag ingen erfarenhet om ämnet men jag känner igen din beskrivning och håller med om att det är en typ av våld som oftast inte betraktas som våld och framför allt inte tas upp av media överhuvudtaget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The CAPTCHA cannot be displayed. This may be a configuration or server problem. You may not be able to continue. Please visit our status page for more information or to contact us.

http://www.gabard.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://www.gabard.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://www.gabard.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://www.gabard.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://www.gabard.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://www.gabard.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://www.gabard.se/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
more...